Katern

SV Geinoord – FC Breukelen in teken van nostalgie

Komende zaterdag 18 maart staat het duel tussen SV Geinoord uit Nieuwegein en FC Breukelen volop in het teken van de nostalgie. Om maar eens een voorbeeld te noemen: Daniel Kops, sinds twee weken weer succesvol terug in de huidige selectie, was in de periode hiervoor ook topscorer van de club uit Breukelen, een pikante confrontatie derhalve.

En wat te denken voor de trainers die in beide verenigingen actief waren als hoofdcoach. Zoals Michael van den Berg, nu in dienst bij de bezoekende club en Frans Schuitemaker die bij beide clubs op de bank hebben gezeten. En het feit dat Geinoord op het punt staat een fusieclub te worden als SV Parkhout terwijl dat in Breukelen al een feit is sinds Nijenrodes en CSV Vitesse met elkaar in 2007 fuseerden.

En dan is er nog FC Breukelen-clubicoon Herman Schreurs die ook als assistent op Sportpark Parkhout in Nieuwegein heeft gewerkt. De aftrap zal zaterdag overigens worden verricht door de 84-jarige Gerard Romeijn als oudste deelnemer van Walking Footbal bij SV Geinoord terwijl hij dat dit samen zal doen met Sem Achterberg, een 6-jarige mini-pupil.

Frans Schuitemaker (links), hier met onze sportverslagever Hans van Echtelt, werkte zowel bij SV Geinoord als FC Breukelen, komende zaterdag staan die clubs op Dportpark Parkhout tegenover elkaar (Foto: Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk